Мінрегіон виділив 98,6 млн грн на розвиток Чернівецької області

Які об'єкти будуть профінансовані вже цього року?

Про головне

Аліна Лісненко

Основним джерелом фінансування проектів, які підтримуються державою, є Державний фонд регіонального розвитку у співфінансуванні з місцевими бюджетами зазначених проектів на рівні не менше 10%. У 2017 році з урахуванням змін, внесених до ст. 24-1 Бюджетного кодексу України, дещо змінено підходи щодо оцінки та відбору проектів Державного фонду регіонального розвитку та можливостей використання відповідних ресурсів.

Про це повідомила Ганна Жебчук, начальник управління міжнародного співробітництва та інвестицій Чернівецької ОДА.

Зокрема, цього року проекти повинні бути зосереджені на розвиток спортивної інфраструктури (на менше 10% від ліміту коштів, котрі передбачені області). Також не менше 10% коштів фонду спрямовують на заходи з енергоефективності в освітніх установах та закладах охорони здоров’я.

«Всі інвестиційні проекти, котрі фінансуватимуться у 2017 році з Державного фонду регіонального розвитку, повинні враховувати вимоги щодо доступності маломобільних верств населення до всіх закладів, включати організацію їх роботи з використанням енергоефективних технологій, сучасних систем опалення, освітлення».

Ганна Жебчук

Мінрегіоном надав Чернівецькій області 98,6 млн. грн на 2017 рік. Зокрема, 41,7 млн. грн. спрямують на продовження будівництва ДНЗ в село Карапчів Вижницького району та загальноосвітньої школи в село Рідківці Новоселицького району, реконструкцію системи водопостачання та водозабезпечення село Кельменці Чернівецької області.

Наразі відібрано 4 проекти з розвитку спортивної інфраструктури області на суму 11,1 млн. грн., в рамках яких, передбачається реконструкція туристичної бази в селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району та басейну багатопрофільного ліцею в Чернівцях, капітальний ремонт спортивного майданчика в селі Тереблече Глибоцького району і стадіону в селі Перебиківці Хотинського району.

Очікують своєї реалізації 5 проектів із впровадження енергоефективних заходів в закладах освіти (на суму 12,3 млн. грн.) та медичних установах краю (в розмірі 11 млн. грн.). Буде можливість здійснити капітальні ремонти Кіцманської ЦРЛ та приміщень відділень «Лікарні швидкої медичної допомоги» в місті Чернівці.

Також фінансування очікують 9 проектів, що розглядались на загальних підставах. Вони стосуються завершення будівництва загальноосвітньої школи в селі Йорданешти Глибоцького району та добудови НВК в селі Тернавка Герцаївського району; реконструкції, будівництва та капітальних ремонтів обласних та районних закладів охорони здоров’я.

«Сподіваємося, що проекти від нашої області будуть погоджені 25 травня 2017 року Міжвідомчою комісією при Мінрегіоні України, що дозволить реалізовувати їх до кінця поточного року». 

Ганна Жебчук

Джерело фото

Схожі публікації