Меми – це контент, який перемагає

У Чернівцях відбулась лекція про мемобудування від «CheTalks»

Про головне

Юлія Панаетова

23 квітня у дворику Народного Дому Леонід Прокопчук провів лекцію про мемобудування, історію гумору та серйозні речі, які стають смішними

Подію «CheTalks» організувала громадська організація «Лабораторія культури».

«Наш проект «CheTalks» тільки розвивається. Відтепер теми будуть ширшими, ми будемо запрошувати багато крутих людей, яких ви побачите у цьому сезоні».

Андрій Тужиков, керівник громадської організації «Лабораторія культури»

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Основна частина лекції складалася з таких питань: як зробити серйозні речі смішними і навпаки, які симптоми засилля мемів: деградація чи еволюція. Фанати мемової культури шукали відповіді на них разом з «Міністром Мемобудування» Леонідом Прокопчуком.

«Меми – це контент, який перемагає. Щоби зрозуміти мем, нам потрібно розуміти, що таке гумор. Ми вважаємо смішним щось абсурдне або те, що має кілька значень. Взагалі, гумор – дуже складна штука. Його навіть деколи порівнюють із сеансами спіритизму. Це або дано, або ні».

Леонід Прокопчук, лектор «CheTalks» 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Щоби краще зрозуміти, що таке мем, лектор провів невеликий екскурс в історію та провів бліц-опитування відвідувачів на знання теми гумору. 

«Раніше гумор був тільки злим. Тобто це висміювання чогось. У цій концепції хліба і видовищ стали популярні трагікомедії. Вони давали людям можливість подивитися на свої ж проблеми життя і посміятися над цим. Цю концепцію досі ніхто не міг переосмислити. З появою мемів усе змінилося. Зазвичай вони побудовані на абсурді та розраховані на уяву людини».

Леонід Прокопчук, лектор «CheTalks» 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Тематика мемів потребує ілюстрацій, але через технічні проблеми, відвідувачі слухали концепції картинок зі слів Леоніда. Лекція була більше схожою на неформальну розмову старих друзів. Відвідувачі дискутували з лектором, задавали питання і ділилися улюбленими мечиками.

Трансляцію події та повний фотозвіт дивіться на сторінці Weche у Facebook.

Фото Ігоря Волощука

Схожі публікації