Марк Цукерберг викупив рекламу в британських газетах, щоб вибачитися за "витік" даних

Акції Facebook різко впали після публікації розслідувань

Про головне

Ярина Боринець

Засновник Facebook Марк Цукерберг вибачився перед британцями за витік інформації з профілів соцмережі, викупивши рекламні смуги в декількох виданнях

Оголошення з вибаченнями з'явилося в тому числі в недільній The Observer - газеті, що належить The Guardian, яка однією з перших розповіла про витік.

Про це пише Reuters.

Цукерберг знову визнав, що в 2014 році стороннє додаток змогло зібрати дані 50 мільйонів користувачів, які потім, як стверджується, були використані для дослідження аудиторії.

В середині березня британські і американські журналісти опублікували розслідування про Cambridge Analytica - компанії, яка збирала дані користувачів Фейсбук, щоб потім використовувати їх в політичній рекламі.

Cambridge Analytica в США співпрацювала зі штабами кандидатів у президенти від республіканців Теда Круза і Дональда Трампа. Чи справила реклама, побудована на отриманих даних, вплив на перебіг президентської виборчої кампанії, достовірно невідомо.

Раніше Facebook визнала, що ще в 2015 році просила Cambridge Analytica видалити отримані дані, але не переконалася, що вимога була виконана. Акції Facebook різко впали після публікації розслідувань.

Джерело фото

Схожі публікації