Малоймовірно, що врегулювання кризи з КНДР відбудеться військовим шляхом - США

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відмовляється припинити програму розвитку ядерної і ракетної зброї

Про головне

Ярина Боринець

У розмові з репортерами в Токіо, спеціальний американський посланник Джозеф Юн заявив, що США шукають мирного врегулювання кризи з Північною Кореєю і що найращим способом була б дипломатія

Джозеф Юн сказав, що залишаються всі можливості для врегулювання ядерного протистояння, але що він не думає, що військова розв’язка близька, повідомляє "Голос Америки".

"Наша політика основується на мирній розв’язці північнокорейської ядерної кризи. Ми вже казали не раз, що віддаємо перевагу діалогові. Кажучи це, ми також сказали, що залишаються всі можливості, і кажучи про всі можливості, слід додати, що це включає також військові можливості. Але я не думаю, що ми близькі до цього".

Джозеф Юн, посланець США

Посланець Юн зробив таку заяву наступного дня після того, як президент Дональд Трамп назвав північнокорейське керівництво розбещеним і сказав, що намагання Пхеньяна виготовити відповідну ракетну технологію може "вже незабаром" загрожувати Америці. Він також обіцяцяв запобігти цьому.

На початку січня обидві корейські держави розпочали рідкісний діалог про участь КНДР у Зимових Олімпійських іграх. Це сталося після того, як Кім Чен Ин заявив про бажання відкрити розмови з Сеулом.

Джозеф Юн привітав міжкорейськихй діалог і висловив надію, що ця тенденція продовжуватиметься, але додав, що будь-які розмови зі Сполученими Штатами мусять передбачати відмову КНДР від ядерної зброї.

Джерело фото

Схожі публікації