Макс Кідрук у Чернівцях розповів про ентропію, простір та булінг

Автор презентував свою нову книгу «Не озирайся і мовчи»

Про головне

Оксана Чміль

Чернівці стали 89 містом, яке відвідав Макс Кідрук у своєму турі

Відвідуючи 100 міст, письменник має на меті популяризувати сучасну літературу, зокрема у невеликих містах, де люди мають обмежений доступ до книгарень.

На презентації, що відбулась 12 грудня в буковинському Медіа-Центрі «Belle Vue» Макс Кідрук вдало поєднав розповідь про роман та науково-популярну лекцію на теми, які б допомогли краще зрозуміти твір.

«Ми дуже мало знаємо про час. І взагалі все, що ми знаємо про час, ми знаємо з теорії відносності Ейнштейна. А час насправді не пливе. Якщо уявити, що простір не тривимірний, а двовимірний, то весь блок часопростору, усю низку миттєвостей, можна уявити, як нескінченний батон, де кожна скибка є моментом «зараз»». 

Макс Кідрук

Odoo CMS - велика картинка

«Ентропія показує нам, що келих падає зі столу і розбивається, але ніколи не залітає назад і не склеюється; чому кава змішується з молоком, але ніколи молоко самовільно не вимішується з кави; чому яйце розбивається, але ніколи не склеюється; чому ми старіємо, але ніколи не молодіємо. Але є одна велика проблема – ніщо у Всесвіті, ніщо у законах природи не забороняє цим процесам відбуватися. Абсолютно ніщо, окрім ентропії». 

Макс Кідрук

У книзі письменник порушує проблеми булінгу та розриву поколінь.

«Роман зачіпає низку актуальних проблем на цілком дорослому рівні. Я дуже не хочу, щоб цю історію розглядали як підлітковий роман про паралельні світи, бо це навіть близько так не є».  

Макс Кідрук

Odoo CMS - велика картинка

Макс Кідрук зізнався, що впродовж багатьох тижнів підбирав до кожного розділу цитати з пісень свого улюбленого гурту Iron Maiden так, щоби вони ідеально підходили до змісту розділу.

Буктрейлер до роману «Не озирайся і мовчи» – це новий «еволюційний щабель» для письменника, він якісно кращий та найбільш оригінальний, оскільки навіть музику до відео написав товариш автора Олександр Шеремета.

 
 

Під час презентації у Чернівцях Кідрук анонсував появу свого нового роману «Де немає бога», історія якого є надзвичайно важливою для нього.

Трансляцію презентацію можна переглянути за посиланням.

Фото Оксани Чміль

Схожі публікації