«Львівводоканал» перекриває водопостачання сіл поблизу Грибовицького сміттєзвалища

Очільники сіл не уклали договір з підприємством

Про головне

Ірина Капуш

Через відмову сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі укласти договори з ЛМКП «Львівводоканал», підприємство, відповідно до законодавства, змушене припинити водопостачання до цих сіл

Про це повідомляє "IA ZIK" з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

Зазначається, що відповідно до законодавчих норм ЛМКП "Львівводоканал" змушене з 1 квітня припинити водопостачання до сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі.

"Для запобігання цій ситуації та забезпечення мешканців сіл стабільним водопостачання ще в лютому було надіслано листи сільським головам, оскільки, відповідно до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», органи виконавчої влади, місцевого самоврядування зобов’язані забезпечити жителів міст та інших населених пунктів питною водою, кількість та якість якої повинні відповідати вимогам санітарних норм. Тобто, в цьому випадку керівництво сіл, як орган місцевого самоврядування, повинно забезпечити безперебійне і якісне водопостачання".

прес-служба Львівської міської ради

Ситуацію пояснив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

"Відповідно до законодавчих норм, водопостачання може здійснюватися виключно на підставі укладених договорів. У цій ситуації ми пропонували мешканцям сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі два варіанти укладення договорів. Перший – мешканці ставлять лічильники і кожен укладає договори з ЛМКП «Львівводоканал» і вступає з ним в юридичні відносини та сплачує за спожиту воду. Другий – села створюють своє комунальне підприємство, яке укладає угоду з ЛМКП «Львівводоканал» і має відносини з ними".

Author of this quote

Джерело фото

Схожі публікації