Курченко заблокував Socar поставки палива в Україну – ЗМІ

Компанія призупинила поставки в Україну салаватського продукту до з'ясування всіх обставин

Про головне

Ярина Боринець

Перспектива трейдгрупп помічена в імпорті близько 1 тис. тон дизпалива у вересні

Компанія Сокар Україна призупинила імпорт дизпалива через нові обставини, пише enkorr, посилаючись на власні джерела.

Компанія «Перспектива трейдгрупп», що має тісні зв'язки з Сергієм Курченко, у вересні реалізувала на внутрішньому українському ринку близько 1 тис. тон дизпалива виробництва «Газпром нафтохім Салават». Одночасно стало відомо, що компанія «Сокар Україна» призупинила імпорт цього продукту через нові обставини.

"Перспектива трейдгрупп" помічена в імпорті близько 1000 т дизпалива у вересні. З цього обсягу 420 т було відправлено до Кривого Рогу для "АрселорМіттал Кривий Ріг" і ще 290 т палива на адресу компанії "імпорт Транс Сервіс"

Спецімпортер групи WOG

Близько 300 т ДП «Перспектива трейдгрупп» поставила одній з юросіб компанії Marshal до Чугуєва і компанії «Донкомплекбуд» в Донецьку область.

Посередником при відправці Славутський ДТ на адресу ТОВ «Перспектива трейд» є британська компанія LVK Centre Limited. Ця ж компанія виступала посередником при поставках ДТ виробництва «Газпром нафтохім Салават» для SOCAR.

ТОВ «Перспектива трейдгрупп» зареєстровано в Києві за адресою вул. Шолуденка, 1-б на Світлану Глущенко, що проживає в Харкові на вул. Щербакова, вона ж є директором компанії. Дата реєстрації - 5 вересня 2014 р

У 2016-2017 рр. «Перспектива трейдгрупп» фігурувала в розслідуваннях СБУ і Нацполіціі, що проводяться щодо бізнесу Сергія Курченко. Зокрема, в початку 2016 р слідчі поліції проводили виїмку документів на її адресу реєстрації, які свідчили про фінансово-господарські взаємовідносини цієї компанії з рядом структур Курченко, такими як ПАТ «ФК Металіст», «Металіст Холдинг» та інші. Також ця компанія фігурувала в розслідуванні СБУ щодо фінансування терористичної «ЛНР».

Крім того, «Перспектива трейдгрупп» була одним з трьох юридичних осіб, які в квітні 2017 р. озвучувалися на нараді Міненерго РФ в якості можливих монопольних одержувачів російського ЗВГ в Україні. 

Джерело фото

Схожі публікації