Кримчанина намагються засудити до 3 років позбавлення волі за пост у соцмережі

Сулеймана Кадирова підозрювали в закликах до невизнання кордонів Росії

Про головне

Ярина Боринець

На засіданні підконтрольного Кремлю Феодосійського міського суду 28 лютого російський прокурор запросив три роки умовно і заборону займатися публічною діяльністю кримськотатарському активісту Сулейману Кадирову

Його обвинувачують в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Про це "Крим.Реалії" повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Перед початком дебатів суддя Анастасія Шаповал, головуюча в процесі у справі Кадирова, долучила до матеріалів справи всі представлені стороною захисту резолюції Радбезу ООН і органів Євросоюзу, що підтверджують українську приналежність Криму і оцінюють дії Росії навесні 2014 року, як незаконну анексію Криму.

Крім того до матеріалів справи було долучено Будапештський меморандум, про гарантії територіальної цілісності України, а також договір України і Росії про кордони, згідно з яким межа проходить по Керченській протоці.

При цьому суддя не стала долучати до матеріалів справи повідомлення ЗМІ із заявами кандидата в президенти Ксенії Собчак про приналежність Криму.

Російські силовики 5 жовтня 2016 року прийшли з обшуком в будинок кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова, вилучили у нього ноутбук і телефон. Кадирова підозрювали в закликах до невизнання кордонів Росії і підтримки громадського об'єднання "Аскер".

Джерело фото

Схожі публікації