Крселення, розрахунки та архітектурні відкриття Маргарет Шютте-Лігоцкі

В Галереї «Sweet Aрт-Знання» відкрилась виставка австрійської архітекторки (ВІДЕО)

Про головне

Аліна Лісненко

18 листопада в Галереї «Sweet Aрт-Знання» відбулось відкриття виставки робіт архітекторки Маргарет Шютте-Лігоцкі.

 
 

"Ми сьогодні хочем в галереї представити міжнародну виставку Маргарет Шютте-Лігоцкі, уроженка з Відня. А чому ми хочемо представити в Чернівцях, тому що в неї дідусь по лінії батька з Чернівців. Вона перша жінка архітектор Австрії".

Наталія Богомаз, директорка Галереї "Sweet Art - Знання "

 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Маргарете Шютте-Лігоцкі – непересічна особистість в історії архітектури. Вона отримала численні премії та звання почесного доктора. Відомою вона стала завдяки своєму проекту «франкфуртської кухні», яку зараз можна побачити майже в кожній квартирі. Архітекторка брала участь у роботі міжнародних конгресів, працювала над організацією виставок, оформленням пам’ятників, виконувала різноманітні архітектурні замовлення.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

На замовлення міста Відень Маргарет розробила плани двох будинків – 1030 Відень, вулиця Бартгассе та 1020 Відень, вулиця Шюттельштрассе, – а також двох дитячих садочків: 1200 Відень, Капаунплац та 1110 Відень, Ріннбекштрассе. Писала статті на теми архітектури до різноманітних журналів, читала доповіді та активно включилася у справи Руху за права жінок та Руху за мир.1993 року в Австрійському музеї прикладного мистецтва у Відні відбувається перша виставка, присвячена творчості архітекторки. Паралельно було надруковано каталог творів «Маргарете Шютте-Лігоцкі – Соціальна архітектура. Свідок століття».

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Фото та відео - Василь Салига.

Джерело інформації.

Схожі публікації