Кремль підтримує наступний обмін полоненими за формулою "74 на 29"

Чергові переговори про обмін заручниками розпочалися

Про головне

Ярина Боринець

У Кремлі заявили, що підтримують проведення наступного обміну полонених за формулою "74 на 29"

Про це повідомляє "УНІАН".

Відповідну заяву зробив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Там треба з'ясувати, хто мається на увазі під обміном за формулою" 74 на 29 ". Робота ведеться, оскільки в Мінських домовленостях йдеться про принцип "всіх на всіх". Безумовно, цей процес повністю підтримується в Москві".

Дмитро Пєсков, прес-секретар Володимира Путіна

27 грудня на Донбасі відбувся обмін полоненими. Україна віддала 233 засуджених, які були затримані в зв'язку з війною на Донбасі і відбували термін покарання в українських в'язницях, в обмін на 73 українських заручників.

Лідер громадського руху "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук сказав в ефірі телеканалу "Росія-1" 27 грудня, що наступний обмін полоненими може бути проведений за формулою "74 на 29". 

"Принцип "всіх на всіх" сьогодні реалізовувався, це перший етап реалізації принципу "всіх на всіх". Другий етап полягає в тому, що сьогодні в Україні залишилося 74 особи, яких розшукує Донецьк і Луганськ. І серед тих, кого ми шукаємо в Донецьку і Луганську, ми встановили, що знаходяться сьогодні 29 осіб. Фактично це те, що можна говорити сьогодні про другий етап".

Віктор Медведчук, лідер громадського руху "Український вибір - право народу"

Він повідомив, що з 306 осіб Україна передала терористам 237. За його словами, "40 осіб було звільнено, і 29 відмовилися від обміну".

Джерело фото

Схожі публікації