Компанія братів Вайнштейнів продана за півмільярда доларів

Нові власники візьмуть на себе борги Weinstein Co

Про головне

Ярина Боринець

Продюсерська компанія Weinstein Co., заснована братами Харві і Робертом Вайнштейнами, продана групі інвесторів

За умовами угоди, нові власники візьмуть на себе борги Weinstein Co. в розмірі 225 мільйонів доларів і зобов'язуються вкласти в компанію 275 мільйонів доларів.

Групу інвесторів, які купили Weinstein Co., очолюють колишня керівник управління у справах малого бізнесу адміністрації президента США Марія Контрерас-Світ і мільярдер Рон Беркл.

Угода, як зазначає The Wall Street Journal, до останнього моменту перебувала під питанням. Ще 25 лютого Weinstein Co. заявляла, що домовитися з інвесторами не вдалося, і компанія готова вдатися до банкрутства.

У жовтні в американських ЗМІ були опубліковані розслідування про систематичні домагання з боку Харві Вайнштейна до актрис і інших працюючих в кіноіндустрії жінкам. Вайнштейна публічно звинуватили в домаганнях кілька десятків жінок.

Харві Вайнштейн був звільнений з заснованої ним компанії. Незабаром після цього було оголошено, що Weinstein Co. виставлена ​​на продаж.

Weinstein Co., заснована в 2005 році, випустила, зокрема, фільми "Король говорить!", "Артист" і "Джанго звільнений", "Читець", "Безславні виродки" і "Мерзенна вісімка", які були номіновані на "Оскар" і завоювали премії Кіноакадемії, в тому числі в головних категоріях.

Джерело фото

Схожі публікації