Команда iGov пропонує розробити програму для цифрових документів у нотаріусах

Дубілет пропонує розробити безкоштовний мобільний додаток для держустанов

Про головне

Аліна Лісненко

Перейти на електронний нотаріус пропонує співзасновник iGov Дмитро Дубілет

"Ми пропонуємо зробити так, щоб нотаріуси могли створювати електронні копії документів. Наприклад, ви хочете замовити держпослугу, а для цього потрібно пред'явити якийсь папірець (наприклад, свідоцтво про народження або довідку з лікарні). У вас буде дві опції. Або іти до установи і подавати документи очно. Або заскочити до будь-якого нотаріусу, отримати від нього електронну копію документа (скажімо, за 20 грн) і подати заявку через iGov". 

Дмитро Дубілет, співзасновник iGov

За словами Дмитра, це мобільний додаток, за допомогою якого нотаріус робить фото вашого документа і накладає на нього свій електронний підпис. Документ завантажується на спеціальний сервер, а громадянин отримує на нього посилання.

"Крім того, проект стане проривом в електронних послугах (а значить і в боротьбі з корупцією), він підвищить безпеку. В Україні є проблема підроблених паперових нотаріальних копій, а електронну копію підробити неможливо". 

Дмитро Дубілет, співзасновник iGov

Команда iGov готова розробити такий сервіс абсолютно безкоштовно. Розробники передадуть та встановлять на державних серверах програмний код на безкоштовних ліцензіях і допоможуть отримати КСЗІ. З боку держави потрібна тільки правова підтримка, пише Дубілет.

"В ідеалі було би взагалі не використовувати паперові документи. Громадяни не повинні взагалі державі пред'являти будь-які довідки, все повинно бути в електронних реєстрах зі зрозумілою політикою доступу до них. Але світ не ідеальний, від паперів ми будемо позбуватися ще дуже довго. Тому цей сервіс країні потрібен". 

Дмитро Дубілет, співзасновник iGov

Джерело фото.

 

Схожі публікації