КНДР почала демонтувати ядерний полігон

Полігон Пунгері розташований в районі гори Пектусан неподалік від кордону з Китаєм

Про головне

Ярина Боринець

Північна Корея почала роботи по демонтажу ядерного полігону Пунгері, який раніше обіцяв закрити лідер країни Кім Чен Ин

До такого висновку прийшли експерти сайту 38North, що спеціалізується на аналізі супутникових знімків території КНДР, передає "Медуза".

Фахівці порівняли знімки полігону, зроблені 20 квітня і 7 травня, і виявили на них значні відмінності: на більш пізніх фото відсутні кілька будівель і господарських споруд, а також частково розібрані рейки для візків, які вели в тунелі. У районі казарм на нових знімках відсутня активність.

На знімках також видно, що в районі входу на територію полігону із західного боку розпочато будівництво невеликого моста. Як припускають експерти, його будуть використовувати в ході офіційної церемонії закриття полігону.

Полігон Пунгері розташований в районі гори Пектусан неподалік від кордону з Китаєм. На ньому КНДР провела всі шість своїх ядерних випробувань.

Кім Чен Ин в кінці квітня заявив, що готовий закрити полігон і запросити на церемонію іноземних журналістів та експертів з безпеки. Її точна дата поки не призначена; передбачається, що це станеться в останніх числах травня.

Деякі експерти припускали, що рішення про закриття полігону було прийнято через те, що він непридатний для проведення випробувань через обвалення, що стався в кінці 2017 року. У Пхеньяні у відповідь на це підкреслювали, що на церемонії закриття іноземці зможуть переконатися в тому, що полігон був у повному порядку.

12 червня в Сінгапурі Кім Чен Ин зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом. Головною темою переговорів стане відмова КНДР від ядерної програми.

Джерело фото

Схожі публікації