Київська поліція посилила заходи безпеки в суді, де допитають Порошенка

Біля будівлі суду - 10 парульних машин та автобуси з бійцями Нацгвардії

Про головне

Ярина Боринець

Заходи безпеки посилили у будівлі Оболонського суду в Києві, де в середу допитають президента України Петра Порошенка у справі проти колишнього глави держави Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

За даними телеканалу, у будівлі суду знаходяться близько 10 патрульних автомобілів, а також кілька автобусів з бійцями Нацгвардії. Як передає "112 Україна", заходи безпеки "безпрецедентні, тільки що перевіряли каналізаційні люки працівники комунальних служб і правоохоронці, чи немає там небезпечних предметів", територію також обстежили кінологи.

Раніше в ході судових засідань були допитані спікер Верховної ради України Андрій Парубій, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки і оборони Юлій Мамчур, командувач військово-морських сил України Ігор Воронченко, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов і екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

Суд в кінці червня 2017 року розпочав розгляд по суті справи про держзраді проти Януковича. Це одне з цілої низки кримінальних справ, які нова влада України завели стосовно колишнього глави держави після держперевороту в 2014 році. У справі про держзраді прокуратура має намір зажадати в суді для Януковича довічного ув'язнення. Екс-президент категорично заперечує свою провину.

Джерело фото

Схожі публікації