Кабмін ухвалив законопроекти щодо захисту прав інтелектуальної власності

Реформа системи охорони прав інтелектуальної власності важлива із суто економічних причин - Тітарчук

Про головне

Аліна Лісненко

На засіданні уряду 25 січня Кабмін ухвалив два законопроекти щодо покращення сфери захисту прав інтелектуальної власності в Україні

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

Кабмін схвалив законопроекти "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони винаходів і корисних моделей".

Мета першого законопроекту вдосконалити наявну систему організації та захисту авторських і суміжних прав. Другий законопроект спрямований на захист і стимулювання винахідницької − діяльності в Україні, йдеться у повідомленні.

"Ці два законопроекти створять набагато більш сприятливі умови для здійснення винахідницької діяльності в Україні. Це матиме позитивний вплив на реалізацію інноваційного та інвестиційного потенціалу та загалом економіку України".

Степан Кубів, міністр економічного розвитку і торгівлі України

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Тітарчука, реформа системи охорони прав інтелектуальної власності важлива із суто економічних причин. Також він зазначив, що у Верховній Раді вже зареєстровано законопроект про впорядкування діяльності організацій колективного управління. А цей законопроект про авторське та суміжні права доповнює його.

Джерело фото

Схожі публікації