Юрій Луценко заявив про нейтралізацію московського плану «руської зими» в Києві

Жменька людей, які за кошти Курченка діють під прикриттям ФСБ, планували захоплення ВРУ - Луценко

Про головне

Аліна Лісненко

Генеральний прокурор України заявив під час брифінгу про нейтралізацію московського плану «руської зими» в Києві

Про це повідомляє УНІАН.

«Серед декількох тисяч людей, які вийшли під стіни Верховної Ради тоді – в листопаді, знаходиться жменька людей, які за кошти Януковича-Курченка, що діють під прикриттям ФСБ, планували захоплення приміщення Верховної Ради, занесення туди Саакашвілі – був один із планів, і навіть використання зброї…».

Юрій Луценко

За словами генпрокурора, спецслужби терпляче та акуратно захищали право людей на мирний процес та захищали їх від «тої маленької жменьки, яка хотіла принести цих людей в жертву так званим «спецефектам».

«Спецслужби обґрунтовано мали стосунок до особливих екстремістів у рядах цієї вузької команди реваншистів на чолі з (Міхеїлом) Саакашвілі… Ми змогли усунути небезпеку розвитку силового сценарію і пролиття крові, про які говорять ці кукловоди псевдомайдану. Думаю, СБУ в першу чергу треба дякувати за спокій на вулицях Києва і нейтралізацію московського плану «руської зими» у Києві. Хочу підкреслити, що це лише одна частина цього плану».

Юрій Луценко

При цьому Луценко зазначив, що деякі інші українські політики також підозрюються у незаконних діях.

«Далі буде – інші відомі на всю країну українські політики також вв’язалися у ще більш небезпечні ігри, і ми обов’язково доповімо суспільству і про них в той час, коли це буде вигідно слідству».  

Юрій Луценко

Джерело фото

Схожі публікації