Існує загроза повномасштабного наступу російських військ - Муженко

Муженко заявив про широкомасштабний наступ

Про головне

Аліна Лісненко

На четвертий рік військової агресії РФ проти України й надалі існує загроза повномасштабного наступу російських військ

Українська армія має бути готова до такого розвитку подій, заявив Віктор Муженко, начальник Генерального штабу Збройних сил України, в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає "Gazeta.ua".

"Ми повинні бути готові і в цей момент, і завтра, і через тиждень, і через рік, і через три роки, і до того моменту, поки така загроза не зникне стосовно України. Я маю на увазі загроза військової агресії стосовно України".

Віктор Муженко, начальник Генерального штабу Збройних сил України

Відповідаючи на питання про те, що Росії треба 3 роки на повне переозброєння своєї армії, Муженко заявив, що важливим є й те, що країна-агресор вдається і до менших провокативних дій та операцій, до яких Україні теж треба бути готовим, йдеться у повідомленні.

"Експерти визначають готовність Росії через три роки, а ми визначаємо різні терміни готовності і різні масштаби як провокаційних дій, так і можливої широкомасштабної операції, широкомасштабної агресії стосовно України. У нас є відпрацьовані плани на різні варіанти з урахуванням тих загроз, які існують навколо України, і ми готуємо війська до оборони своєї країни".

Віктор Муженко, начальник Генерального штабу Збройних сил України

Джерело фото

Схожі публікації