Інвесткомпанія Warburg Pincus вклала понад $100 мільйонів у сонячну енергію Індії

Компанія підтримує найбільшого в Індії виробника сонячної енергії CleanMax Solar

Про головне

Оксана Чорна

Інвестиції допоможуть CleanMax розвивати бізнес закордоном

Warburg Pincus, приватна інвестиційна компанія з офісом у Нью-Йорку, вклала 100 мільйонів доларів у найбільшого в Індії виробника сонячної енергії CleanMax Solar.

Про це повідомляє Bloomberg.

CleanMax володіє частиною ринку сонячної енергії в південно-азійських країнах. Компанія використає інвестований капітал для фінансування можливостей зростання за межами Індії та для покращення пропозицій продуктів, заявляє Келдеп Джейн, генеральний директор компанії з відновлюваної енергетики.

Warburg, який керує активами приватного капіталу у понад 44 мільярда доларів, не уточнив, яку частку зберігатиме після інвестицій.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, заохочуючи закордонні інвестиції, працює над тим, щоб до 2022 року зробити відновлювані джерела енергії головним енергетичним ресурсом з часткою сонячної енергії у 100 ГВт. Згідно з Паризькою угодою, підписаною більше ніж 190 країнами, Індія пообіцяла збільшити кількість енергії, яка надходить із джерел, відмінних від викопного палива, з 30% до 40%.

Шестирічна компанія CleanMax має потужність у 100 мегават, що може через рік збільшитися до 250 мегават. В Індії вартість видобутку сонячної енергії впродовж чотирьох останніх років щорічно падає на 12%.

Джерело фото

Схожі публікації