Інтер та СТБ отримали попередження за акторів із "чорного списку"

За таке рішення члени Нацради проголосували під час вчорашнього засідання

Про головне

Ірина Капуш

Нацрада оголосила попередження телеканалам "Інтер" та "СТБ" за показ радянських фільмів, у яких зіграли актори, внесені до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зазначається, що щодо телеканалу "Інтер" голова Національної ради Юрій Артеменко зазначив, що регулятор отримав листа від СБУ та звернення громадянина Ковбика з наріканням на трансляцію телеканалом фільмів, до акторського складу яких входять особи, внесені до так званого "чорного списку".

"Була призначена позапланова перевірка, зафіксовано демонстрування таких фільмів, складено акт. Зафіксовано порушення - зокрема демонстрація фільму "Москва сльозам не вірить" за участю Олега Табакова 30 грудня 2017 року та "Іронія долі або З легкою парою!" 31 грудня".

Юрій Артеменко, голова Національної ради України з питань талебачення та радіомовлення

Нацрада також повідомила чому застосувала до телеканалу  "СТБ" санкцію "оголошення попередження".

"А саме через показ фільмів "Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика" за участю Наталії Варлей, "Іронія долі, або З легкою парою!" за участю Валентини Тализіної, "Москва сльозам не вірить" за участю Олега Табакова, "Любов і голуби" за участю Олександра Михайлова. Прізвища цих акторів внесені Міністерством культури до Переліку".

Юрій Артеменко, голова Національної ради України з питань талебачення та радіомовлення

Джерело фото

Схожі публікації