Єдина Українська церква не залежатиме від держави — Порошенко

Єдина православна помісна церква не стане державною

Про головне

Буняк Тетяна

Єдина православна помісна церква не стане державною, конституційний принцип свободи совісті порушений не буде порушений.

Про це заявив під час виступу у Верховній Раді президент Петро Порошенко. Він підкреслив, що отримання автокефалії Православною церквою в Україні не означатиме, що вона стане державною.

Про це повідомляє "Громадське".

"Хочу запевнити, що Томос, на який ми так сподіваємося і для отримання якого докладаємо зусиль, і поява визнаної єдиної помісної церкви — аж ніяк не означатиме порушення конституційного принципу свободи совісті. Єдина православна помісна церква не стане державною. Всі віруючі мають і будуть мати право вільно вибирати собі як конкретний храм, так і церковну юрисдикцію".

Петро Порошенко, президент України.

18 квітня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про підтримку звернення президента Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія щодо надання декрету про автокефалію православної церкви в Україні.

УПЦ Київського патріархату закликало УПЦ МП підтримати створення помісної церкви. В УПЦ МП заявили, що немає ніяких підстав для визнання іншої православної церкви.

Помісна церква — це об'єднання всіх православних вірян, яке створюється за територіальним принципом. Помісна церква виступає на противагу вселенській, стає незалежною та самоврядною на території певної держави і зазвичай узгоджується з політико-адміністративним поділом та державними кордонами.

Джерело фото

Схожі публікації