Гройсман відмовився від планів підвищити мінімальну зарплату

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що мінімальну зарплату підвищать до 4100 гривень

Про головне

Ярина Боринець

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що на даний момент немає можливості для прийняття рішення про підвищення мінімальної заробітної плати

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає "Новое время".

"У чому питання підвищення мінімалки? Мінімалка залежить від розвитку національної економіки, вона повинна бути посильною для роботодавців. Крім того, вона тягне за собою і бюджетні витрати. Це все повинно бути збалансованим. 3,2 тис. грн - це був наш чіткий розрахунок . Тому будемо йти далі, і як економіка буде реагувати, так ми і будемо рухатися далі".

Володимир Гройсман, Прем'єр-міністр України

При цьому, Гройсман підкреслив, що виступає за те, щоб і мінімальна, і галузеві зарплати росли.

На його думку, досягти рівня середньої зарплати в 10 тис. грн буде можливо навіть в разі, якщо мінімальна зарплата не буде підвищена до 4,2 тис. грн.

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні підвищили мінімальну заробітну плату до 3723 грн в місяць.

Президент України Петро Порошенко заявив, що мінімальну зарплату підвищать до 4100 грн. Але через кілька днів Кабмін відповів, що у нього немає таких розрахунків, а підвищення можливе за умови економічного зростання в державі.

При цьому, в середині квітня Міністерство фінансів заявило, що не бачить можливості для перегляду розміру мінімальної зарплати в Україні до рівня 4,2 тис. грн.

Джерело фото

Схожі публікації