Глибоцька громада тепер їздить на велосипедах (ВІДЕО)

Буковинська агенція регіонального розвитку презентувала результати проекту “Сталий розвиток громади”

Про головне

Аліна Лісненко

Про те, яких результатів досягли та що планують робити, звітували у Чернівцях 

 
 

6 грудня у Літературному целанівському центрі Буковинська агенція регіонального розвитку та Глибоцька об’єднана територіальна громада підбивали підсумки діяльності впродовж 2016 року. У рамках проекту “Сталий розвиток громади” забезпечували умови для використання велосипедного транспорту в Глибоцькому районі.

Зокрема, керівник проекту Тетяна Лебухорська розповіла про всеукраїнську акцію “Велодень”, яка вперше відбулась у Глибоці, про навчання правил дорожнього руху для велосипедистів, які БАРР провела для 300 учнів.

Odoo CMS - велика картинка

"Мали декілька заходів, частина з них була пов’язана з облаштуванням велосипедних парковок.  Ми їх ставили біля шкіл, біля сільської та міської ради, в центрі Глибокої, біля лікарні та біля стадіонів. Тобто у місцях, де люди потенційно хотіли би приїхати велосипедом і де би могли його залишити".

Тетяна Лебухорська

Тетяна також зазначила, що зараз на території об’єднаної громади встановлені 20 велосипедних парковок і вже розроблена спеціальна карта для промаркованих маршрутів.

Основний велосипедний маршрут прокладений на території села Червона Діброва. Староста села Володимир Чоботар зазаначив, що сподівається на перспективу розвитку туризму саме завдяки цьому проекту.

Odoo CMS - велика картинка

У планах  БАРР — розширити веломережу Буковини та зробити велотранспорт популярним в усії області. А серед найближчих задумів — велопарад Дідів Морозів у Чернівцях.Більше про результати проекту "Сталий розвиток громади" - в сюжеті Оксани Чорної.

Фото Максима Козменка. 

Схожі публікації