Гірники у Донецькій області вийшли на страйк

Гірники чотирьох шахт держпідприємства «Селидіввугілля» вимагають виплатити заробітну плату

Про головне

Аліна Лісненко

У Донецькій області гірники чотирьох шахт державного підприємства «Селидіввугілля» вже другу добу продовжують акцію протесту, вимагаючи виплатити заборговану заробітну плату

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на допис у Facebook голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця.

«Гірники чотирьох шахт ДП «Селидіввугілля» вже 2-гу добу продовжують акцію протесту. Люди цілодобово стоять у пікеті на вулиці Мічуріна в місті Новогродівка - вони виставили намети. Інша ж група із 80 людей ніч прочергували біля будівлі ДП «Селидіввугілля, де вони також розмістили намети». 

Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України

Він зазначив, що поки не спостерігається конструктивної реакції з боку керівництва Міненерговугілля та центральних органів влади.

«Не краща ситуація з виплати зарплати на інших шахтах вугільної галузі. Загальна заборгованість на сьогодні складає 922 млн гривень». 

Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України

За інформацією Волинця, у місті Українську Донецької області на шахті «Україна» ДП «Селидіввугілля» 14 лютого гірники 3-ї зміни не хотіли спускатися в шахту, вимагаючи виплатити заборговану заробітну плату.

У січні на шахті «Україна» ДП «Селидіввугілля» більше 1,5 тис гірників були готові до масштабних акцій протесту у зв'язку з невиплатою їм заробітної плати з листопада 2017 року, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації