Георгіївська стрічка в Україні заборонена законом

Відтепер штрафуватимуть тих, хто вдягає або виготовляє стрічку

Про головне

Оксана Чорна

Набуває чинності Закон України щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки

Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки» опублікували 14 травня в газеті Верховної Ради України "Голос України".

Закон був прийнятий Верховною Радою України 16 травня 2017 року. Президент Петро Порошенко підписав Закон 12 червня 2017 року.

Закон доповнює Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею, що встановлює відповідальність за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки.

Згідно з документом, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки чи її зображення тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення.

Такі ж дії вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, а також виготовлення або поширення георгіївської стрічки чи її зображення тягнуть за собою накладення штрафу від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб та з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення, у всіх випадках.

Джерело фото

Схожі публікації