Генпрокуратура оголосила підозру 3 посадовцям Фонду держмайна

Вони зловживали службовими обов'язками

Про головне

Яна Вичавка

Генпрокуратурою повідомлено про підозру службовим особам Фонду державного майна України, керівникам ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» та ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод»

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.  

У провадженні управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, перебуває кримінальне провадження, розпочате за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Фонду державного майна України, Міністерства промислової політики України, публічного акціонерного товариства «Херсонський суднобудівний завод» під час внесення змін, виконання та контролю за виконанням умов договору купівлі-продажу акцій державної акціонерної холдингової компанії «Чорноморський суднобудівний завод», за яким 90,25% акцій останнього придбало ПАТ «ХСЗ».

У ході здійснення досудового розслідування встановлено, що службові особи Фонду державного майна України, ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» та ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод», достовірно знаючи, що умови договору купівлі – продажу пакета акцій ДАХК «ЧСЗ», до якого були включені інвестиційні зобов՚язання, зокрема, щодо створення нових робочих місць, технічного переозброєння та розвитку суднобудівних потужностей на 49 млн грн, не були виконані з метою створення юридичних підстав для відчуження акцій вказаного підприємства третім особам, а також задля уникнення застосування до ПАТ «ХСЗ» штрафних санкцій або розірвання Договору у зв՚язку з його невиконанням 27.06.2012, діючи за попередньою змовою, склали офіційний документ - Акт підсумкової перевірки, до якого внесли завідомо неправдиві відомості про те, що інвестиційні зобов՚язання виконані.

За вказаних обставин Генеральною прокуратурою України трьом службовим особам Фонду державного майна України, а також керівникам ПАТ «ХСЗ» та ДАХК «ЧСЗ» 27.09.2017 повідомлено про підозру вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

На даний час досудове розслідування триває.

Джерело фото

Схожі публікації