Генпрокуратура хоче заарештувати депутата Одеської облради, підозрюваного в спробі підкупу детектива НАБУ

Слідство також направить документи в поліцію для оголошення депутата в розшук

Про головне

Ярина Боринець

Генпрокуратура України направить клопотання до Печерського райсуду Києва про надання дозволу на арешт депутата Одеської облради Олега Бабенка, якого підозрюють у спробі дати хабар детективу НАБУ в розмірі 500 тисяч доларів.

Про це повідомив керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк, пише "Таймер".

"Бабенко зайняв неконструктивну позицію і за весь час слідства жодного разу не з'явився на виклик слідчого. Тому ми направимо в суд клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу в суд для обрання запобіжного заходу".

Володимир Гуцуляк, керівник Департаменту з розслідування особливо важких справ у сфері економіки ГПУ

Гуцуляк додав, що слідство також направить документи в поліцію для оголошення депутата в розшук.

Раніше, 12 січня, Національне антикорупційне бюро України поінформувало, що чинному депутату Одеської обласної ради та його передбачуваному спільникові оголосили підозру за пропозицію дати хабар в розмірі 500 тисяч доларів співробітнику Бюро. За даними НАБУ, хабар пропонувався в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, в корупційній схемі із заволодіння коштами бюджету Одеси. Мова йде про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром суспільства є підозрюваний депутат Одеської облради.

Джерело фото

Схожі публікації