Forbes звинуватив міністра торгівлі США в брехні

Політик зробив це заради потрапляння в рейтинг найбагатших американців

Про головне

Ярина Боринець

Журнал Forbes звинуватив міністра торгівлі США Уїлбура Росса у брехні і перебільшенні своїх статків

Крім цього чиновник виключений зі списку 400 найбагатших американців, де в 2016 році він був на 232-й позиції при оцінці стану в 2,9 мільярда доларів.

Про це повідомляє саме видання Forbes.

Переоцінка активів Росса сталася після того, як він подав декларацію, яка має виконуватися при призначенні в адміністрацію президента Дональда Трампа. Згідно з цими документами, стан Росса не перевищує 700 мільйонів доларів.

На питання Forbes з приводу різночитань Росс заявив, що редакція не враховує «більше 2 мільярдів доларів», які знаходяться в сімейних трастах. Надати документальне підтвердження цієї суми чиновник відмовився, посилаючись на таємницю приватного життя.

При цьому саме Міністерство торгівлі США у відповідь на публікації Forbes про зміну стану Росса заявило, що ніяких грошових переказів в трасти за означений самим чиновником період не було.

"Після місяця пошуків Forbes прийшов до висновку, що цих грошей ніколи не було. Очевидно, що Росс брехав нам, продовжуючи ланцюжок домислів, перебільшень, недомовок, підробок і неприкритого обману, які мала місце з 2004 року".

Forbes

Росс вперше з'явився в рейтингу Forbes в 2004 році, коли журнал самостійно оцінив його стан в мільярд доларів. Тоді на запитання кореспондента, чи вірна ця сума, підприємець відповів: «Так, нормально, спасибі».

Бізнесмен з 1990 року працював з Дональдом Трампом, а також створив власну інвестиційну компанію, яку продав у 2006 році за 100 мільйонів доларів.

5 листопада після публікації «Архіву райських островів» стало відомо, що Росс, займаючи пост міністра торгівлі, продовжує володіти часткою в компанії, яка працює з «Сибуром» - російською фірмою, пов'язаною з ближнім колом президента Володимира Путіна. Представники Росса на це відповіли, що інвестиції були зроблені до початку роботи з «Сибуром».

Джерело фото

Схожі публікації