Фальшиве паливо продавали буковинцям на офіційних АЗС

Поліція викрила підпільне виробництво фальсифікованого палива

Про головне

Diana

Під час обшуків вилучено понад 137 тонн пального та домішок вартістю понад 2 мільйони гривень.

Фігуранти купували оригінальне пальне та змішували його з різними домішками. Реалізовували паливо під виглядом сертифікованого через підконтрольні АЗС, оформлені на родичів. Викрили підпільне виробництво оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області ДЗЕ Нацполіції спільно з працівниками обласного управління СБУ.

Організували підпільний бізнес троє громадян: 56-річний буковинець, його 45-річний брат та 41-річний знайомий. Розводили пальне на автозаправній станції одного із колишніх колгоспів. Для прикриття фігуранти закуповували оригінальне пальне на АЗС. Організатори отримували всі необхідні бухгалтерські документи про здійснення фінансової операції, в тому числі і про походження паливо-мастильних матеріалів, що дозволяло їм реалізовувати фальсифікат під виглядом оригінального пального. Вироблену фальсифіковану продукцію продавали через підконтрольні їм заправні станції, які були оформлені на членів родини.

Під час обшуку правоохоронці вилучили 85 тонн суміші вуглеводнів, хімічні реактиви, понад 52 тонни пального різних марок, а також фінансову документацію, в тому числі чорнові записи.

Попередня вартість вилученого складає понад 2 мільйони гривень.

Джерело фото.

Текстовий та графічний блок Odoo

Схожі публікації