Facebook розслідує справу витоку даних 50 млн користувачів

Професор Кембриджського університету Олександр Коган передав третім особам дані з програми "This is your digital life"

Про головне

Ярина Боринець

Компанія Cambridge Analytica отримала доступ у Facebook до даних 50 млн користувачів

Facebook ініціювала внутрішнє розслідування ситуації. У блозі компанії повідомили, що 16 березня Facebook припинила роботу з Cambridge Analytica, пише "Економічна правда".

2015 року Facebook з'ясував, що професор Кембриджського університету Олександр Коган передав третім особам дані з програми "This is your digital life", яке отримувало дані по API Facebook. Додаток було створено для дослідницьких цілей і створення психологічних портретів користувачів. За весь час до нього підключилися близько 270 тис. осіб. Водночас кожен користувач давав згоду на обробку не лише власних персональних даних, зазначених на Facebook, але й даних користувачів зі списку друзів. В сумі Коган отримав доступ до даних близько 50 млн профілів.

Олександр Коган збирав інформацію легально і за правилами Facebook. Однак пізніше він передав дані третім особам - компаніям Eunoia Technologies і Cambridge Analytica. Facebook вимагала видалити додаток і знищити всю інформацію про користувачів. Однак у березні 2018 року стало відомо, що не всі дані були видалені. Після цього Facebook заблокувала роботу профілів Когана і компаній в соцмережі.

Джерело фото

Схожі публікації