ЄС не допомагатиме банкам уникнути 134 трильйони доларів втрат через Brexit

В Євросоюзі відхилили заклики Британії спільно узгодити законодавство про діяльність посередників на фінансовому ринку

Про головне

Буняк Тетяна

В Європейському Союзі відмовились ухвалювати закон, яким узгоджується діяльність банків та інших фінансових посередників після виходу Британії з ЄС

Про це повідомляє "Громадське".

Більшість укладених довгострокових біржевих контрактів передбачають їхнє обслуговування на території «ЄС-28», тобто 28 країн Євросоюзу. В той же час, після Brexit такі контракти, вартістю у 134 трильйони доларів, укладені між британцями та європейцями, можуть втратити свою чинність.

Так, в Євросоюзі відхилили заклики Британії спільно узгодити законодавство про діяльність посередників на фінансовому ринку та зазначили, що проблеми банків мають вирішувати самі банки.

Іншими словами, кожна угода, укладена між резидентами Британії та ЄС має вирішуватись індивідуально.

"Наразі ми не бачимо доказів, що більшість з укладених угод не можуть вирішити самі фінансові установи".

Валдіс Домбровскіс, очільник наглядового органу і сфері фінансових послуг ЄС

Раніше повідомлялось, що після Brexit Британія може залишитись у митному союзі з ЄС попри заклики прихильників виходу з союзу.

Також повідомлялось, що остаточна вартість Brexit для Британії може сягнути 55 мільярдів євро. Зазначену суму країна виплачуватиме ЄС до 2064 року.

Раніше голова Європейської Ради Дональд Туск надіслав лідерам країн-членів ЄС стратегію взаємовідносин з Британією, яку планувалося затвердити в березні.

Наприкінці лютого Єврокомісія оприлюднила проект угоди щодо Brexit. Згідно з ним, Британія має остаточно вийти з ЄС 30 березня 2019 року.

У Британії запропонували відтермінувати остаточний вихід з ЄС через затягування переговорного процесу.

Крім цього, на переговорах Британії та ЄС вирішили продовжити перехідний період до 2020 року.

Раніше повідомлялося, що після виходу Британії з ЄС паспорти громадян країни буде друкувати голландська компанія Gemalto N.V.

Джерело фото

Схожі публікації