Екс-президент Перу постане перед судом у справі про вбивство 6 фермерів у 1992 році

Рішення суду озвучили19 лютого

Про головне

Аліна Лісненко

Екс-президент Перу Альберто Фухіморі постане перед судом у справі про вбивство шести фермерів у 1992 році

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на "Deutche Welle".

Рішення суду озвучили19 лютого — за кілька тижнів після того, як Фухіморі помилували за порушення прав людини у 1990-2000 роках, коли він перебував на посаді голови держави.

На думку суддів, це помилування не стосується викрадення військовими і вбивства шести фермерів віком від 17 до 38 років у регіоні Патівілка, у замовленні якого і звинувачують Фухіморі, йдеться у повідомленні.

Обвинувачення щодо цієї справи не входили до пакету обвинувачень, за якими Фухіморі екстрадували з Чилі до Перу.

Дочка колишнього президента Кейко Фухіморі висловила розчарування рішенням суду щодо нових обвинувачень та послалася на поганий стан здоров'я свого 79-річного батька.

На думку критиків чинного президента Пабло Кучинські, він домовився з лояльними до Фухіморі депутатами, щоб ті не підтримували імпічмент Кучинські в обмін на помилування екс-диктатора, пише видання

У повідомленні прес-служби президентської адміністрації вказується, що 78-річний Фухіморі був помилуваний з міркувань гуманності за рекомендацією медиків.

"Пан Фухіморі страждає прогресуючою невиліковною хворобою і умови утримання у в'язниці загрожують його життю і здоров'ю".

прес-служба адміністрації президента Перу

Джерело фото

Схожі публікації