Екс-голова "Енергоатома" переписав майно на сина після того, як проти нього порушили справу

Віссаріон Кім переписав нерухомість та продав авто

Про головне

Ярина Боринець

Віссаріон Кім, колишній в.о. президента "Енергоатом" переписав свою нерухомість на сина

Це сталося після того, як проти посадовця відкрили справу про заволодіння коштами Южно-Української АЕС почали розслідувати НАБУ і САП, повідомляє видання "Наші гроші".

У Віссаріона Кіма двоє синів - Артем та Антон. Перший проходить разом з батьком по кримінальній справі, а другому екс-очільник подарував 497-метровий будинок з надвірними будівлями і спорудами та 20 соток землі у Київській області після того, як проти нього відкрили кримінальне провадження. Пізніше Антон Кім став власником 109-метрової квартири на вулиці Кіквідзе в Києві, де й досі прописаний Віссаріон Кім.

Віссаріон Кім є співвласником трьох українських підприємств. Його внесок до статутного фонду ТОВ «Укрспецбуд» становить 957 тис. грн. Фірмі, згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належать три ділянки та вілла на 1,5 тис. квадратів у смт Східниця Львівської області. До статутного капіталу ТОВ «Септіма1», яке спеціалізується на наданні в оренду й експлуатацію майна Кім вніс 142 тис. грн. До статутного капіталу ТОВ «Корал» – 100 тис. грн., компанія зараз у стані ліквідації.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідують закупівлю обладнання на Южно-Українську АЕС у 2012-2013 рр за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків на майже 28 млн грн. Як повідомляли «Наші гроші», Віссаріону Кіму повідомили про підозру в організації заволодіння 10,52 млн грн під час однієї з цих закупівель. У серпні 2017 року підозру у пособництві заволодіння грішми ЮУАЕС правоохоронці вручили іншому сину Кіма – Артему.

Джерело фото

Схожі публікації