Джамала стала послом доброї волі ООН

Співачка підтримує роботу Міжнародної організації з міграції

Про головне

Ярина Боринець

На думку Джамали, в Україні багато людей живуть на межі бідності і готові працювати в будь-яких умовах

Про це повідомляє Укрінформ.

Саме мігранти, як правило, стають жертвами торговців людьми і потрапляють у рабство. Кількість постраждалих з кожним роком росте.

"Ця кампанія, звісно, не вирішить проблему, але може привернути увагу і ЗМІ, і посадовців, і суспільства. Головна мета – попередити українців, що треба бути дуже обережними, коли вони розглядають пропозиції роботи за кордоном" 

Джамала

За результатами дослідження МОМ, близько 20% населення України готові заради заробтку нелегально перетнути кордон, працювати у зачинених приміщеннях і віддати роботодавцю паспорт.

"Усі ці люди схильні до ризикованої поведінки, яка може закінчитися їхньою експлуатацією. Ми надзвичайно цінуємо участь Джамали у нашій кампанії із запобігання сучасному рабству. Віримо, що Джамала допоможе врятувати багато людських доль"

Томас Лотар Вайс, голова Представництва МОМ в Україні 

За даними дослідження, проведеного МОМ, тільки за перше півріччя 2017 року організація виявила 639 осіб, які постраждали внаслідок робочої та сексуальної експлуатації. Цей показник на 30% вищий у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Джерело фото

Схожі публікації