До 75-ої річниці Української Повстанської Армії відновлюють нагороди

Нащадкам Лицарів ОУН та УПА вручать ордени повстанців

Про головне

Оксана Чорна

У Чернівцях презентували проект "Відновлення нагород ОУН і УПА"

Організатори проекту втілюють у життя систему нагород УПА, виготовляючи нагороди та вручаючи їх нащадкам повстанців, до 75-ї річниці Української Повстанської Армії.

21 червня проект для відновлення історичної пам’яті презентували в Чернівецькій ОДА. Проект представили кандидат історичних наук Микола Посівнич та співзасновник ГО "Мистецький благодійний фонд імені короля Данила" Володимир Турецький.

"УПА – єдина в історії повстанська армія, яка спромоглася утворити власну систему нагород, запроваджену у 1944 році. Проте багато українців сьогодні не знають, що їх рідні були нагороджені цими високими відзнаками. На сучасному етапі Лицарів ОУН та УПА важко ідентифікувати, бо серед побратимів вони були відомі під псевдонімами. Проте ми працюємо над ідентифікацією героїв та пошуком їх нащадків для нагородження".

Микола Посівнич, координатор проекту

Серед відомих на сьогодні 1102 Лицарів не ідентифіковано 660. Також виникають труднощі з пошуком нащадків. Повстанські нагороди в таких випадках передаватимуть у музеї, розповіли координатори.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

 Фото Оксани Чорної

Схожі публікації