До 3623 довічних ув'язнень можуть засудити ісламського лідера у Турції

У Турції триває суд над обвинуваченим у підготовці державного перевороту

Про головне

Аліна Лісненко

Прокуратура Туреччини просить засудити ісламського духовного лідера Фехтуллаха Ґюлена, обвинуваченого в підготовці державного перевороту, до 3623 довічних ув'язнень і ще 2923 років в'язниці

За версією слідства, саме Ґюлен стоїть за спробою державного перевороту в Туреччині в липні 2016 року. Ґюлен є основним підозрюваним у більшості кримінальних справ, заведених за фактом організації спроби перевороту, повідомляє meduza.io.

Джерело фото: Reuters

Нагадаємо, що 15 липня 2016 року в Туреччині групи військових оголосили про захоплення влади і усунення президента Реджепа Таїпа Ердогана. Заколот був здійснений вже наступного дня, але повстання придушили, а в країні пройшли масові арешти ймовірних учасників змови. Загалом, за даними CNN, під вартою опинилися майже 50 тисяч осіб.

Після спроби перевороту в Туреччині була ініційована конституційна реформа, що зміцнює владу президента країни. Референдум про реформу пройшов 16 квітня, більшість жителів проголосували за неї.

Влада Туреччини стверджує, що за переворотом стоїть турецький духовний лідер Фехтуллах Ґюлен, який з початку 2000-х постійно живе у США. Ґюлен заперечує причетність до перевороту.

Джерело фото.

Схожі публікації