Для збереження парку «Жовтневий» на Центральній площі міста смажитимуть шашлики

У Чернівцях відбудеться акція «Врятуємо парк»

Про головне

Оксана Чорна

Організатори хочуть привернути увагу влади до порушень у режимі використання парку «Жовтневий»

15 червня о 9:00 на Центральній площі м. Чернівці відбудеться акція «Врятуємо парк». Захід організовує ГО «Суспільні ініціативи», яке пропонує долучитися усім небайдужим чернівчанам.

Організатори пропонують смажити шашлики, співати під караоке та кататися на картингах, щоби привернути увагу до порушень природо-охоронного законодавства в парку «Жовтневому».

Мета акції – припинити незаконну комерційну діяльність на території парку підприємця Батюкевича, власника комплексу для відпочинку «Халабуда». 

«Ми вже більше двох років намагаємося добитися від міської влади та дирекції парку виконання в місті природоохоронного законодавства. Йдеться про збереження парку «Жовтневий». Там без дозволів та всупереч рішенню суду здійснює незаконну комерційну діяльність підприємець Батюкевич. Ми, як мешканці міста Чернівці, незгодні з позицією влади, яка не помічає ці порушення».

Юрій Воронка, ГО "Суспільні ініціативи"

Odoo CMS - велика картинка

Парк «Жовтневий» – пам’ятка садово-паркового мистецтва. Згідно Закону України «Про природно-заповідний фонд України» на території парків-пам'яток садово-паркового мистецтва забороняється будь-яка діяльність, що не пов'язана з виконанням покладених на них завдань і загрожує їх збереженню. Власники або користувачі земельних ділянок, водних та інших природних об'єктів, оголошених парками-пам'ятками садово-паркового мистецтва, беруть на себе зобов'язання щодо забезпечення режиму їх охорони та збереження.

Тобто в парку заборонено пошкоджувати рослини, розпалювати багаття, облаштовувати автостоянки та засмічувати територію.

Організатори закликають чернівчан взяти участь в акції, щоби змусити владу дотримуватись вимог чинного природо-охоронного законодавства.

Джерело фото

Схожі публікації