Disney виплатить співробітникам по тисячі доларів через податкову реформу Трампа

Ставка податку на прибуток для підприємств була знижена з 35% до 21%

Про головне

Ярина Боринець

Американська кінокомпанія Walt Disney оголосила, що виплатить 125 тисячам своїх співробітників одноразову премію в розмірі 1000 доларів

Про це повідомляє The Los Angeles Times.

Крім того, корпорація вкладе ще 50 мільйонів доларів до фонду, кошти з якого будуть витрачатися на навчання співробітників з погодинною оплатою праці. Щорічно фонд буде поповнюватися на 25 мільйонів доларів.

Причиною раптових виплат стала податкова реформа, прийнята Сенатом США з подачі адміністрації президента Дональда Трампа. Програма допомоги в отриманні вищої освіти буде доступна приблизно 88 тисячам співробітникам Disney з погодинною оплатою.

Податкова реформа передбачає масштабне зниження виплат у федеральний бюджет. Зокрема, ставка податку на прибуток для підприємств була знижена з 35% до 21%.

В результаті цього на рахунках багатьох американських корпорацій скупчилися великі незаплановані суми. Про додаткові виплати своїм співробітникам внаслідок податкової реформи також вже оголосили компанії AT & T, Verizon, American Airlines, U.S. Bancorp, Fifth Third Bank і PNC Financial.

Джерело фото

Схожі публікації