Держкомтелерадіо не дозволив ввозити з РФ 9 книжок

Члени експертної ради визнали невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції в Україні

Про головне

Аліна Лісненко

Державний комітет телебачення і радіомовлення України відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення в Україну з території Росії восьми книг Валерія Синельникова та книги «Веселая компания» із серії «Сто точек. Соедини и нарисуй»

Про це повідомляє "Детектормедіа" з посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.

Члени експертної ради визнали невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

У вихідних даних дитячої книги «Веселая компания» зазначено: «Отпечатано в России. Республика Крым», що є порушенням державного суверенітету України, йдеться у повідомленні.

«Така ж сама географічна "помилка" міститься у книгах психолога В. Синельникова, який у кожному своєму виданні просить читачів перераховувати йому гроші на адресу: Російська Федерація, Республіка Крим, м. Симферополь». 

Деркжомтелерадіо

Починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо надав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення майже 11 тисяч найменувань видавничої продукції з території держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій України. Понад 100 заяв залишилися без розгляду, повідомляє відомство.

Водночас надано 236 відмов у видачі дозволів у зв’язку з поданням суб’єктами господарювання не у повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей та 39 відмов на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, пише видання.

Джерело фото

Схожі публікації