Депутати виділили гроші на теплові лічильники і заборонили піднімати ціни на тепло

10 мільйонів гривень виділили на термінове встановлення теплових лічильників у багатоповерхівках

Про головне

Diana

Два дні депутати Чернівецької міськради сперечалися, як зменшити суму за тепло у платівках чернівчан.

У результаті «за» рішення на заборону підвищення тарифів на послуги ЖКГ висловилися 29 депутатів. Вони також проголосували за виділення 10 мільйонів гривень на теплові лічильники, які потрібно якомога швидше встановити у багатоповерхівках. Один такий лічильник вартує приблизно 50 тисяч гривень.

Варто зазначити, що під час обговорення цього питання, директор «Чернівцітепломережа» заперечив факт, що вартість тепла в 4 або 5 разів нижча у тих будинках де стоїть тепловий лічильник. Олександр Меленчук повідомив, що різниця вартості складає лише 10-15%.

«В Кабміні затвердили середній показник споживання, тому якщо в грудні температура впаде нижче по розрахунках, то там де є лічильники ціни можуть бути більші.Основна причина – це постанова Кабміну, ми не можемо її змінити».

Олександр Меленчук, директор «Чернівцітепломережа»

Текстовий та графічний блок Odoo

«НКРЕ автоматично буде перераховувати тариф, якщо зміняться його складові. Приємно, що у деяких депутатів з'явилося розуміння, що без модернізації системи теплопостачання та мереж не можливо економити. Будемо встановлювати прилади обліку тепла. Оскільки нормативний документ нарахування тарифів був ухвалений із помилками, готуємо чергове звернення від Чернівецької міської ради щодо приведення у відповідність постанови».

Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова

 Фото Максима Козменка

Схожі публікації