Депутати Чернівецької міськради створили комісію для перевірки діяльності МПК "Притулок для тварин"

Кого ж насправді потрібно захищати у притулку для тварин у Чернівцях

Про головне

Оксана Чорна

Чернівчани скаржаться на бездіяльність притулку, непрозорість використання коштів, невідповідності дій щодо статуту. У притулку переконують, громада байдужа до проблем безпритульних тварин

1 серпня під час 33 сесії Чернівецької міської ради VІІ скликання депутати створили комісію з вивчення питань діяльності МКП "Притулок для тварин".

Про це у Facebook повідомив депутат Чернівецької міської ради Іван Гончарюк. Він також назвав імена імовірних членів комісії, серед яких Артем Жук, Леонід Прокопчук, Сергій Добржанський, Андрій Георгійович Краснюк, Олена Рогова, Валентин Білик, Ольга Денжанська, Анастасія Логвіненко.

Робочу групу ще має затвердити Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. Проте її створення вже викликало чимало суперечок у мережі.

Ті, хто працює у притулку, запевняють, є більш актуальні проблеми, ніж перевірка їх діяльності.

Ірина Лазирко добровільно допомагає притулку. Чернівчанка розповідає, вольєри переповнені, люди масово приносять та підкидають тварин, ще й скаржаться та направляють перевірки. А працівників у притулку не вистачає, адже нікого не цікавить зарплатня у 3 тисячі гривень.

"Підрядник будівельної фірми затягує будівництво третьої черги вуличних вольєрів. Директор притулку і небайдужі чернівчани власними силами допомагають будувати тимчасові вольєри. Директо Василь Виноградов пішов на цю посаду не за зарплатню, а з надією змінити все на краще. Проблеми притулку є проблемами всієї громади. Нам необхідна допомога у прилаштуванні безпритульних тварин, чернівчани мають хоча б стерилізувати домашніх улюбленців. Ніхто з цієї комісії жодного разу не був у притулку. І тому я вважаю, що в робочій групі повинні бути й волонтери або люди з іншою думкою, щоб рішення комісії не було одностороннім".

Ірина Лазирко, чернівчанка

Ініціатор створення робочої групи Іван Гончарюк розповідає: комісія необхідна, адже він сам постійно отримує звернення щодо порушень у роботі притулку.

"Чернівчани піднімали цю тему у ФБ, телефонували до мене особисто. Трапляються випадки, коли собаки кусають людей на вулиці, і вони не мають до кого звернутися. Також активісти та працівники притулку повідомляють про фінансові зловживання. Комісія перевірить фінансовий стан підприємства, його загальний розвиток, чи виконує воно свої функції".

Іван Гончарюк, депутат Чернівецької міської ради

Один із імовірних членів комісії Артем Жук розповідає і про конкретні порушення в роботі притулку.

"Створення робочої групи – це, насамперед відповідна реакція на бездіяльність КП та його директора. Головне завдання, як на мене, – досягти правильної комунікації між громадою, владою та комунальним підприємством. Працівники використовують комунальний транспорт для поїздок у Глибоку, не реагують на заявки щодо агресивних собак на вулиці Володимира Івасюка, Ентузіастів та Богдана Хмельницького, інженер КП Анжела Косован відповідає на претензії мешканців зверхньо та хамовито".

Артем Жук, громадський активіст

Директор МКП "Притулок для тварин" Василь Виноградов має власні міркування щодо цілей робочої групи.

"Поки що не коментуватиму створення комісії. Мета її членів – звільнити мене з посади". 

Василь Виноградов, директор МКП "Притулок для тварин" 

Ініціатор створення комісії Іван Гончарюк переконує, якщо директор МКП працює чесно й відповідально, немає сенсу його звільняти. 

"Я не думаю, що в активних чернівчан є справді мета звільнити директора з посади. У нас навіть немає відповідних повноважень, їх має лише міський голова. За весь час існування притулку директор жодного разу з проблемами на підприємстві до депутатського корпусу не звертався. А коли настав час для перевірки, він говорить, що йому ніхто не допомагає. Ми хочемо з’ясувати, що там відбувається насправді. Є багато питань до директора підприємства, ми повинні розібратися в його роботі".

Іван Гончарюк, депутат Чернівецької міської ради

Втім найбільшими заручниками цієї ситуації залишаються безпритульні тварини, які аж ніяк не можуть сформувати власну комісію для перевірки діяльності притулку.

Джерело фото

Схожі публікації