Демократи перемогли на виборах губернаторів Нью-Джерсі і Вірджинії

Також відбулися вибори мерів до великих міст США

Про головне

Ярина Боринець

Кандидати від Демократичної партії виграли вибори губернаторів в штатах Нью-Джерсі і Вірджінія

У Нью-Джерсі демократ Філ Мерфі змінить на посту губернатора республіканця Кріса Крісті. У Вірджінії пост губернатора перейде від демократа Террі МакОліффі до його соратника по партії Ральфу Нортем.

Про це повідомляє Associated Press.

Результати виборів у Вірджинії і Нью-Джерсі, де діючі губернатори не могли балотуватися на новий термін, можна розглядати як попередню оцінку роботи Дональда Трампа на посаді президента США, вважає видання.

Також 7 листопада в США відбулися вибори мерів кількох великих міст, в тому числі Бостона, Детройта і Нью-Йорка, де перемогу здобули діючі глави адміністрації. Зокрема, в Нью-Йорку на черговий термін був переобраний демократ Білл де Блазіо.

Результати виборів губернаторів і мерів, які відбулися 7 листопада, мають особливе значення для Демократичної партії напередодні проміжних виборів до Конгресу, які пройдуть в 2018 році, відзначає видання.

На даний момент більшість у верхній і нижній палатах парламенту США у Республіканської партії. Пост президента США займає республіканець Дональд Трамп, який переміг на виборах в листопаді 2016 року.

Джерело фото

Схожі публікації