Dasein-Україна у версії Артема Чапая

У Чернівцях відбудеться презентація книжки "The Ukraine"

Про головне

Аліна Лісненко

30 жовтня Артем Чапай презентує свою книжку "The Ukraine" у Чернівцях

Презентація відбудеться у Літературному целанівському центрі о 18:00. Модеруватиме Інга Кейван.

Книжка на початку вересня вийшла у "Видавництві 21", її дизайн розробила Анна Стьопіна. Вперше "The Ukraine" було презентовано під час 25 Book Forum. Від часу свого виходу книжка вже стала вельми популярною: її читають, цитують у різних куточках України та світу, про неї (а особливо з приводу назви) дискутують. Однозначно те, що нікого вона не залишає байдужим, викликаючи безліч найрізноманітніших емоцій.

Над текстами, що увійшли до книги, Артем Чапай працював близько восьми років.

"Загалом же "The Ukraine" описує понад десять років сучасної України, або ж the України початку двадцять першого століття". 

Артем Чапай, автор книги

Odoo CMS - велика картинка

У книзі поєдналися реальний факт і художній вимисел. Різні території, різні за віком, способом існування персонажі з їхніми історіями, ситуаціями, епізодами, моментами, позитивне, не дуже, негативне, прекрасне і потворне (зокрема і в їхній відносності) – усе це елементи колажу, що передає цілісний образ України – такої, як вона є, у найбільш характерних, разючих проявах. За словами Артема Чапая, "The Ukraine" – такий собі український Dasein, який особливо добре поєднується з досвідом подорожнього. Меседжі деяких текстів Артема Чапая не завжди ментально, соціально, гендерно, історико-політично зручні, адже, попри те, що читач у книзі побачить багато чого, він тут не побачить стереотипів. 

Схожі публікації