"Чорні вівці" видають ще одну книгу Вольфа Ерльбруха

На початку серпня у книгарнях з’явиться "Ведмеже диво"

Про головне

Оксана Чорна

Книга німецького письменника та ілюстратора розповідає про ведмедя, який хоче стати батьком

У дитячому арт-видавництві "Чорні вівці" з’явиться друком "Ведмеже диво" Вольфа Ерльбруха.

Про це повідомляє прес-служба видавництва.

Автор – лауреат Меморіальної премії Астрід Ліндґрен, однієї з найпрестижніших літературних нагород у світі. Українському читачеві він відомий книжкою "Про малого крота, який хотів дізнатися, хто наклав йому на голову", що викликала широкий резонанс серед читачів ще до своєї появи. 

У 1993 році "Ведмеже диво" було відзначено Німецькою премією молодіжної літератури. Книжка розповідає про те, як, прокинувшись після зимової сплячки, ведмідь вирішує, що хоче стати батьком.

""Ведмеже диво" є цікавою проекцією реальності, в якій головним меседжем є те, що все живе в цьому світі потребує пари. І, як наслідок, коли обираєш свою другу половинку, даєш життя новому творінню. Ми всі потрібні одне одному, щоб не сумувати, як головний герой книги, підтримувати і продовжуватися в наших дітках".

Христя Венгринюк, головна редакторка дитячого арт-видавництва "Чорні вівці" 

Переклад українською здійснила Олександра Григоренко. На переконання перекладачки, "Ведмеже диво" має не менший підривний потенціал, ніж "Про малого крота…".

""Ведмеже диво", безперечно, об’єднує з "Кротом" те, що тут знову йдеться про важливу й особисту тему. Але виміри інтимності дуже різні. Для мене "Ведмеже диво" є однією з небагатьох книжок, про які я можу сказати двома словами: тепла і ніжна". 

Олександра Григоренко, перекладачка книги

Джерело фото

Схожі публікації