Чому індійці їдуть вчитися в Україну, про Тадж Махал і яскравий фестиваль кольорів Холі

До Чернівців приїхали волонтери з Туреччини та Індії

Про головне

Ірина Бурдюг

22 червня в Лабораторії культури відбувся захід «Від Туреччини до Індії», який організувала міжнародна волонтерська організація AIESEC

Подія розпочалася з короткого представлення волонтерів, а саме двох хлопців з Індії та дівчини з Туреччини.

«Ця подія організована волонтерами, які приїхали до нас з Індії та Туреччини на міжнародне волонтерське стажування. Це можливість для них представити свої країни і трохи більше дізнатися про Україну». 

Інна Капітан, віце-президент окремого підрозділу AIESEC у Чернівцях  

Odoo CMS - велика картинка

Волонтери розповіли про особливості життя в рідних країнах. Туркеня поділилася цікавими весільними обрядами, пояснила суть і важливість мусульманського посту Рамадан. Хлопці з Індії зосередили увагу присутніх на історії, різноманітті релігій, архітектурних пам’ятках, спортивних і технологічних досягненнях своєї країни: генеральним директором компанії Google, Microsoft, Adobe є індійці, в Індії ніколи не було рабства, бойове мистецтво кунг-фу виникло саме в цій країні. І це лише невелика частина цікавих фактів, які розповіли волонтери. Говорили і про сімейне життя, освіту та здоров’я.

«Ми з пристрастю ставимося до роботи, будуємо кар’єру. Можливо, саме тому середній вік індійців на час одруження становить 27-29 років. Система освіти в нас хороша, проте дорога. Тому в Україні так багато студентів з Індії». 

Піюш Кумар, волонтер з Індії

Odoo CMS - велика картинка

Захід проводили англійською мовою.

«Я прийшов сюди, бо хочу підтягнути і попрактикувати свою англійську, поспілкуватися з іноземними волонтерами».   

Дмитро, учасник події

Зустріч відбувалась у формі інтерактиву. Кожен міг поставити запитання та поділитись своїм досвідом.

«Основною метою заходу є те, аби чернівчани зрозуміли, що є можливість поїхати за кордон на стажування на 6 тижнів та стати волонтером молодіжної організації».   

Інна Капітан, віце-президент окремого підрозділу AIESEC у Чернівцях

Odoo CMS - велика картинка

«Труднощів в організації події не було. До нас приїхали волонтери і ми хотіли з ними ближче познайомитись, зробити комунікацію з жителями міста». 

Настя Лутченко, волонтерка AIESEC

Наостанок присутні мали змогу вивчити привітання, подяку і ще кілька слів щоденного спілкування індійською і турецькою мовами.

Фото Ірини Бурдюг

Схожі публікації