Чого хочуть чернівчани – огляд петицій

Серед пропозицій: встановлення автоматів прийому пет-пляшок і «сухого» фонтану

Про головне

Diana

Чернівчани в Інтернеті пишуть свої пропозиції, якщо їх підтримують інші – петицію розглядатиме міська рада.

На єдиному сайті петицій чернівецька громада доволі активна. Свої пропозиції подають мешканці різних районів міста, де і описують варіанти, як краще облаштувати простір. Чи не найбільше петицій подають стосовно перейменувань вулиць. Окрім того чернівчани хочуть встановлення лежачих поліцейських, світлофорів та нових тротуарів. А ще – цирк у парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка. Наразі ця пропозиція набрала тільки 23 підписи з 250 потрібних.

Активно чернівчани підтримали пропозицію Ірини Олексюк про встановлення фандоматів. У такі автомати можна здати пет-шляшки і отримати грошову винагороду. Сама ж авторка петиції стверджує, що головне тут навіть не фінансова вигода, а питання екології. Можливо, коли такі автомати стоятимуть у місті, пляшок на вулицях валятиметься менше.

Ще одну цікаву ідею запропонував Богдан Старик. Він написав петицію про встановлення «сухого» фонтану на Соборній площі міста. Адже там занадто мало атракцій для містян.

Найбільшого резонансу набула петиція про демонтаж дерев’яного хреста з Центральної площі міста. Автор петиції Іван Брицак у зверненні пише, що віра має бути в серці, а не в громадських місцях, і проявлятися має в добрих справах, а не у скульптурах, хрестах чи іншій атрибутиці.  Петиція набрала потрібну кількість голосів за 18 днів.

Як відреагують чиновники на звернення чернівчан про встановлення фандомату і демонтаж хреста, які вже набрали потрібну кількість голосів, читайте згодом на weche.info.

Текстовий та графічний блок Odoo

Схожі публікації