"Чернівціобленерго" судитиметься з водоканалом через борги 90-х років

Загальна сума боргу "Чернівціводоканалу" становить понад 140 мільйонів гривень

Про головне

Оксана Чорна

Якщо борг не вдасться реструктуризувати, рахунки "Чернівціводоканалу" можуть арештувати вже в липні – Каспрук

ПрАТ "Чернівціобленерго" подало судовий позов проти "Чернівціводоканалу" з приводу боргів 90-х років на суму 11 мільйонів гривень. Загалом водоканал заборгував обленерго понад 140 мільйонів гривень. Проте борг можна реструктуризувати.

Про це на брифінгу повідомив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, передає Молодий буковинець.

"Прийнятий закон, який дозволяє реструктуризувати заборгованість підприємств водопостачання по Україні. Тому що ця проблема стосується не лише Чернівців, майже всі підприємства мають величезні борги за електроенергію. Ці борги тягнуться ще з 90-х років. На сьогодні загальна сума боргу "Чернівціводоканалу" перед "Чернівціобленерго" становить понад 140 мільйонів гривень. Якщо ми підпишемо угоду про реструктуризацію, і сесія прийме рішення про затвердження цієї угоди, ми зможемо скоротити борг до 70 мільйонів гривень. Єдина умова, що його потрібно виплачувати впродовж 60 місяців. 1,2 мільйона гривень маємо надавати водоканалу, щоб у розстрочку погасити цей борг. Якщо сесія міської ради угоду не затвердить, у липні судвиконавці можуть заарештувати рахунки "Чернівціводоканалу"". 

 Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова

Також під час брифінгу міський голова повідомив, що для комунального підприємства "Чернівціводоканал" керівника шукають в інших областях України, передає Бук.Інфо.

Нагадаємо, що 14 червня керівник комунального підприємства "Чернівціводоканал" Сергій Дзезик написав заяву на звільнення. Він керував підприємством три роки. 

Джерело фото

Схожі публікації