Чернівецький муздрамтеатр святкує 85 років

Актори в інсценізованій формі розповіли історію творчого колективу театру

Про головне

Diana

8 жовтня на сцені Чернівецького муздрамтеатру показували історію, але не театру, а трупи.

Почалося все 85 років тому. Трупу сформували із харківських та чернівецьких акторів. Найпершою їх виставою стала "Лісова пісня" Лесі Українки. Втім не встигли актори зігратися, як почалася війна у 1941 році. Когось мобілізували, а когось вислали. Актори довго мандрували і грали всюди, де могли.

Зрештою, свій перший сезон у визволених Чернівцях театр відкрив 4 листопада 1944 року виставою "Чому не гаснуть зорі" О. Копиленка (режисер В. Василько). Та найвідомішою виставою Василька стала "Земля" за однойменним твором Ольги Кобилянської. Вистава так вразила глядачів, що у 1954 році тоді ще Чернівецькому державному українському драматичному театру присвоїли ім'я буковинської письменниці Ольги Кобилянської.

Під час вистави-історії актори у стилізованих костюмах кожної епохи розмірковували про те, якими були їхні колеги і припускали, що любили сцену так само сильно. А ще жартували над сьогоденням, собою і проблемами Чернівців.

Оркестр театру зіграв жваву композицію "Let my people go". Зал аплодував і музикантам, і акторам стоячи. А це, мабуть, чи не найкраща подяка актору.

Джерело фото.

Схожі публікації