Чернівецький МіськШЕП спростував інформацію, що хоче закупити сіль вдвічі дорожче за ринкову вартість

У повідомленнях ЗМІ фігурує лише відпускна ціна на сіль без додаткових послуг – керівник підприємства

Про головне

Оксана Чорна

Остаточна вартість закупівлі буде визначена за результатами аукціону, який відбувся 26 червня  

23 червня на сайті "Чернівецького Променя" з'явилося повідомлення, що МіськШЕП планує закупити технічну сіль за ціною вдвічі дорожчою за ринкову.

Уже 27 червня керівник комунального підприємства МіськШЕП Михайло Ігнатьєв спростував цю інформацію.

Михайло Ігнатьєв підтвердив, що підприємство 7 червня в системі електронних закупівель оголосило відкриті торги на закупівлю 2000 тонн технічної солі з антизлежувальними добавками з очікуваною вартістю 2243,8 тисяч гривень. 14 червня тендерний комітет зменшив обсяг закупівлі до 1700 тонн.

Вартість солі з добавкою у виробника ДП "Артемсіль" становить 750 гривень з ПДВ за тонну. У вартість закупівлі входить також перевезення солі залізничним транспортом у Чернівці (у цьому році – 292,58 гривень за тонну). Вартість розвантаження вагонів на станції "Чернівці Південна" становить 65 гривень за тонну, а перевезення зі станції на територію КП МіськШЕП – 92,31 гривні за тонну.

Отже, загальна вартість закупівлі становить 1319,88 гривень за тонну. Остаточна вартість закупівлі буде визначена за результатами аукціону, який відбувся 26 червня. В аукціоні взяли участь три постачальника. Наразі їх пропозиції вивчаються.

Торік КП «МіськШЕП» закупило 1650 тонн такої солі по ціні 1034 гривень за тонну. Цього року завод виробник ДП "Артемсіль" збільшив ціну на сіль технічну на 15%.

Джерело фото

 

Схожі публікації