Чернівецький хакер поповнив собі рахунок на 1 млн гривень

Чоловік незаконно активував більше сотні скреч-карт оператора на суму понад 10 тисяч гривень

Про головне

Аліна Лісненко

Ще в липні 2017 року хакер у Чернівцях незаконно активував більше сотні скреч-карт оператора на суму понад 10 тисяч гривень

Чоловік зламав сервери компанії зв'язку і організував собі безлімітний 3G інтернет. Про це повідомляє прес-служба кіберполіції, передає Погляд.

У поліцію звернулися представники одного з найбільших мобільних операторів країни з повідомленням про втручання невідомих осіб в мережі і комп'ютерних систем компанії. Правоохоронці провели ретельну перевірку отриманої інформації та встановили особу порушника: ним виявився 29-річний житель Чернівців.

Втручання в роботу комп'ютерних мереж компанії чоловік скоїв ще на початку року. Він, шляхом підбору паролів, отримав доступ до серверів компанії на правах адміністратора. Надалі, зробив поповнення трьох своїх особистих рахунків білінгової системи на суму близько 1 мільйона гривень. Таким чином зловмисник користувався послугами компанії за її ж рахунок, йдеться в повідомленні.

У квартирі, де проживає порушник, поліцейські провели обшук, звідки вилучили 3G модеми зі зміненими ESN номерами, комп'ютери, жорсткі диски, Wi-Fi маршрутизатори, мобільні телефони і понад півсотні оптичних дисків. На даний момент вирішується питання щодо оголошення про підозру зловмисникові.

Фото прес-служби ГУ НП в Чернівецькій області

Схожі публікації