Чернівецькі студенти зняли документальний фільм про переселенців

Незабаром стрічку презентують у Чернівцях

Про головне

Diana

 

У документальному фільмі йдеться про переселенців з Донбасу, Криму і також буковинців, які виїхали до Німеччини за часів Союзу.

 
 

Студенти Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича спільно з німецькими студентами з Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden зняли документальний фільм про переселенців «Втеча та Батьківщина: українські покоління біженців у історичних вимірах».

Працювали у рамках міжнародного проекту «Meet Up: Deutsch-Ukrainische Jugendbegegnungen». Чернівецькі студенти знімали свою частину стрічки у Чернівцях, німецькі шукали нащадків тих буковинців, які виїхали до Німеччини після Другої Світової війни.

Після монтажу стрічки студенти з Чернівців поїхали на презентацію фільму до Німечиини у місто Амберг.

Odoo CMS - велика картинка

«Взяти участь у проекті нам запропонувала наша завідувачка кафедри Любов Василик. Ми зареєструвалися, написали мотиваційні листи і мене та ще трьох моїх одногрупників запросили до проекту. Люди, які стали героями фільму, дуже відкриті і спілкуватися з ними було легко. Я дуже рада, що ми реалізували цей проект. Наразі допрацьовуються титри українською мовою для фільму, коли все буде готово, фільм презентують у Чернівцях».

Оксана Чорна, студентка кафедри "Журналістика" ЧНУ

Чому вирішили висвітлювати тему біженців, ми запитали в однієї з авторів стрічки Христини Гаврилюк. 

«Цього року ООН зафіксувала найвищий показник кількості біженців в світі за всю історію людства. Це безпосередньо стосується  України, де триває війна, та Німеччини, яка зіштовхнулася з кризою біженців як приймаюча сторона. Цей фільм демонструє, що змінюються часи і умови, але почуття, які рухають людьми та їхні страхи, залишаються незмінними».

Христина Гаврилюк, студентка ЧНУ

Цим проектом студенти задоволені, адже під час роботи над фільмом дізналися багато нового.

«Головне, що були задоволені герої німецької частини фільму, які прийшли на презентацію. Кілька років тому німецькі студенти нічого не знали про Україну, а зараз ми разом створили фільм, який може багато сказати світу про війну в Україні, про нашу націю та силу».

Христина Гавриоюк, студентка ЧНУ

Джерело фото. 

Схожі публікації